3D Secure na kartách ČSOB

ČSOB prináša ako prvá slovenská banka jednu z najbezpečnejších foriem platby kartou na internete. Bezpečnosť internetových platieb spočíva v službe Zabezpečená internetová platba, ktorú si môžete zadarmo aktivovať k svojej platobnej karte vydanej v ČSOB. Pri platbe na internete budete môcť následne využívať bezpečnostný 3D Secure protokol.

Základný prvok bezpečnosti v 3D Secure je to, že obchodník (ten u koho nakupujete) nevidí Vami zadávané údaje o karte, t.j. číslo Vašej karty, jej CVV / CVC kód a čas jej expirácie.

Reklama ČSOB:

3D Secure - základné informácie

3D Secure je protokol vyvinutý spoločnosťou VISA za účelom zvýšenia bezpečnosti internetových platieb. Spočíva v autorizácii platby prostredníctvom hesla priradeného ku konkrétnej karte. Heslo si držiteľ karty buď zvolí pri registrácii karty v 3D Secure alebo je mu pri každej platbe zaslané nové heslo (tento princíp funguje v ČSOB). Miesto s 3D Secure servisom pre VISA má označenie „Verified by VISA“, pre MasterCard a Maestro „MasterCard Secure Code“ a pre JCB „JSecure“.

Ak budete ako držiteľ ČSOB karty nakupovať u internetového obchodníka využívajúceho 3D Secure servis, budete ešte pred zadaním údajov o platobnej karte presmerovaný na stránku banky obchodníka. Obchodník teda nepríde do kontaktu s údajmi o Vašej karte. Po zadaní údajov o platobnej karte Vám bude v SMS správe doručený bezpečnostný kód. Po zadaní a overení tohto kódu bude platba dokončená.

Aktivácia služby Zabezpečená internetová platba v ČSOB

Službu Zabezpečená internetová platba si môžete aktivovať na všetkých platobných kartách ČSOB, ktorými sa dá platiť cez internet, teda aj na debetných, aj na kreditných kartách. Aktivácia Zabezpečenej internetovej platby je bezplatná a platiť nebudete ani za zaslanie SMS. Službu si môžete aktivovať na pobočke ČSOB banky alebo cez Internet Banking. Aktívna by mala byť do 24 hodín.

Tip na porovnaniePorovnajte si kreditné karty všetkých bánk na jednom mieste!

16. 08. 2011 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Účet za 0 €. Pre každého a navždy Tatra Banka, VÚB banka a Slovenská sporiteľňa spustili okamžité platby

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2