Home Credit požičal klientom 203 miliónov €

Spoločnosť Home Credit Slovakia a.s. v roku 2013 požičala klientom 203 miliónov €. Dosiahla tak najvyššiu hodnotu poskytnutých úverov vo svojej histórii. Medziročne stúpol objem poskytnutej istiny o 15 %. „Napriek tomu, že ekonomika v minulom roku mierne spomalila, bol to pre nás úspešný rok. Obchodne sme dosiahli rekordný výsledok v histórii Home Creditu na Slovensku,“ hodnotí generálny riaditeľ David Bystrzycki.

Najväčší záujem bol o bezúčelové pôžičky a kreditné karty. Bezúčelová pôžička Home Credit bola klientmi najčastejšie využívaná na rekonštrukciu a vybavenie domácnosti, najmä na rekonštrukciu bytového jadra, novú kuchynskú linku a spotrebiče. Objem novoposkytnutej istiny hotovostných pôžičiek vzrástol o 32 %.

Home Credit priniesol aj spojenie pôžičiek, vďaka ktorému môžu klienti získať nižšiu splátku alebo aj nižšiu úrokovú sadzbu. Presná ponuka konsolidácie pôžičiek je predložená už počas jednej hodiny. Home Credit za klientov vybavuje aj väčšinu nutnej administratívy pri ukončovaní starých úverov a pôžičiek.

Spoločnosť zaznamenáva stále väčší záujem aj o kreditné karty. Spotrebitelia sa zameriavajú na nákupy, pri ktorých môžu zbierať vernostné body alebo využívať zľavy u obchodníkov. „Platba kartou je dnes už samozrejmosťou a s rozvojom bezkontaktnej technológie sa stala otázkou niekoľkých sekúnd,“ hovorí Bystrzycki. Objem poskytnutej istiny pri kartách stúpol o 31 %.

Prechod zo sveta fyzických peňazí do sveta virtuálneho dokazujú objemy úverov poskytnutých pri nákupoch cez internet. „Internetová gramotnosť ľudí rastie a nedôvera k nakupovaniu v online prostredí klesá," hodnotí rast istiny v e-shopoch o 24 % Bystrzycki. Ľudia nakupujú na internete hlavne elektroniku: ploché televízory, audiosystémy, tablety a mobily.

17. 03. 2014 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Taliansko má po prvýkrát najlepšiu banku v západnej Európe Pôžička, ktorá vám vráti späť peniaze z jednej splátky

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2