Viete, ktorá zdravotná poisťovňa vám prispeje na zubára 100 € ?

Na Slovensku pôsobia tri zdravotné poisťovne – štátna VŠZP a súkromné zdravotné poisťovne Union a Dôvera. Porovnali sme benefity, ktoré zdravotné poisťovne ponúkajú svojím poistencom v oblasti zubnej starostlivosti a dentálnej hygieny.

Zdravotná poisťovňa Dôvera

Táto súkromná zdravotná poisťovňa poskytuje svojím poistencom príspevok 100 € na ošetrenie zubov ročne. Príspevok si poistenci môžu rozložiť do štyroch splátok po 25 €. Príspevok sa vzťahuje aj na dentálnu hygienu.

Union zdravotná poisťovňa

Union taktiež poskytuje svojím klientom príspevok na zubára v hodnote 100 €. Tento príspevok si však pacienti nemusia rozdeliť do niekoľkých platieb. Peniaze môžu použiť aj na jedno celé ošetrenie. Príspevok od Union sa vzťahuje aj na dentálnu hygienu.

Všeobecná zdravotná poisťovňa

VŠZP poskytuje príspevok na zubára iba deťom do 18 rokov. Štátna poisťovňa poskytuje príspevok v hodnote maximálne 30 €.

 

Ak vás zaujímajú aj ďalšie oblasti, v ktorých sa zdravotné poisťovne líšia, ako napríklad príspevok na lieky, čakacie lehoty na operácie a vyšetrenia alebo iné benefity pre poistencov, pozrite si veľké porovnanie zdravotných poisťovní.

21. 08. 2019 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Jednodňová diaľničná známka Eurovignette 3 tipy, ako ku koncu leta ušetriť Za PZP zaplaťte iba toľko, koľko v počas roka prejazdíte

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2