Polovicu hypoték na Slovensku si zobrali nezadaní

Už neplatí, že výhodné hypotéky získajú iba manželia. Viac ako polovicu hypotekárnych úverov na Slovensku si  zobrali ľudia, ktorí sú single. Banky si tento trend všimli a prispôsobujú mu svoje ponuky.

Hypotéka s najnižším úrokom už nie je výsadou manželských párov. Hypotéka pre nezadaných je poskytovaná s rovnako výhodným úrokom ako hypotéka pre manželov. Nezadaní môžu získať úrok 1 % s viazanosťou až na 5 rokov. Stačí, keď si pred výberom hypotéky urobia porovnanie hypoték.

Hypokalkulačka pre vás pripraví objektívne porovnanie

Z prieskumu vychádza, že nezadaní si berú hypotéku vo výške približne 78 000 EUR. Hypokalkulačka vďaka pár klikom vypočítala, kde hypotéku v takejto výške získate najlacnejšie:

1. Poštová banka – mesačná splátka od 250 €, úrok 1 %

2. Slovenská sporiteľňa – mesačná splátka od 254 €, úrok 1,09 %

3. Tatra Banka – mesačná splátka od 256 €, úrok 1,15 %

Zobraziť viac

 

Či už si beriete hypotéku ako jednočlenná domácnosť alebo manželský pár, vždy si urobte porovnanie hypoték na hypokalkulačke. Rýchlo a zadarmo získate prehľad o aktuálnej situácii na trhu a predstavu o tom, aké vysoké mesačné splátky budete platiť a aká bude výška úroku.

04. 10. 2019 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Hypotekárny zlom – VÚB banka ako prvá dvíha úrokové sadzby na hypotékach Chcete ušetriť pri vybavovaní hypotéky? Zamýšľaný návrh na vklad oznámte katastru elektronicky.

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2