Pôžičky na refinancovanie by využil každý druhý Slovák

Podľa prieskumu VÚB banky si takmer polovica Slovákov môže dovoliť niečo splácať. Každý tretí Slovák priznáva, že je každý mesiac „v mínuse“ na kreditnej karte alebo pri prečerpaní účtu. Každý druhý zadlžený Slovák by mal záujem refinancovať svoje súčasné dlhy a nahradiť ich výhodnejším úverom. Prieskum bol realizovaný online v októbri 2012 na vzorke 600 respondentov vo veku od 18 do 55 rokov.

Ako najčastejšiu formu pôžičky respondenti uviedli pôžičku od svojich známych (36 %). Druhou najčastejšou formou pôžičky je financovanie tovaru prostredníctvom nákupu na splátky priamo v obchode (35 %), nasleduje povolené prečerpanie (20 %) a spotrebný úver (20 %). Slováci sa pri výbere úveru najviac pozerajú na výšku úroku a mesačnej splátky. Zaujímajú sa aj o výšku poplatku za poskytnutie úveru, vedenie úverového účtu a dobu splatnosti.

Pôžičky na refinancovanie - ponuky v jednotlivých bankách

VÚB banka momentálne ponúka všetkým, ktorí chcú za svoje úvery platiť menej, Flexipôžičku na vyplatenie dlhov s úrokovým zvýhodnením o 2 %. „Nižší úrok môžete získať, ak aspoň 70 % pôžičky použijete na vyplatenie úverov z iných bánk či nebankových spoločností. Zvyšných 30 % môžete použiť bezúčelovo, alebo aj na vyplatenie iného úveru z VÚB banky,“ hovorí Melinda Péková, vedúca oddelenia úverov. Navyše všetci, ktorí teraz požiadajú o akúkoľvek Flexipôžičku, ju získajú bez poplatku za vedenie úverového účtu a do konca marca 2013 aj bez poplatku za poskytnutie úveru. „V priemere si na vyplatenie dlhov požičiavame 7 500 € na dobu 8 rokov. Vďaka zvýhodnenému úroku a odpusteným poplatkom tak teraz priemerný záujemca môže ušetriť viac ako 1 200 €,“ dodáva Péková.

Od 4. februára 2013 pripravila ponuku zvýhodnených úverov aj OTP banka. Klient, ktorý má existujúce spotrebné úvery, debetné úvery, či úvery na kreditnej karte, získa v OTP banke zvýhodnený refinančný úver s úrokom o 3 % nižším oproti úrokovej sadzbe splácaných úverov. „Sme radi, že hneď v úvode roka môžeme klientom priniesť nový systém úrokových bonusov, ktoré znamenajú úsporu nákladov na financovanie potrieb klienta. Zavádzame odmenu za širšie využívanie služieb OTP Banky, pretože sme presvedčení, že to v konečnom dôsledku prinesie klientovi vyššiu finančnú, ale aj časovú úsporu pri komunikovaní s bankou,“ hovorí Sándor Patyi, člen predstavenstva a zástupca GR pre Divíziu Biznis.

Poštová banka ponúka na refinancovnie úverov produkt s názvom „lepšiasplátka“. Ide o úver vo výške do 20 000 €, s dobou splatnosti od 3 do 10 rokov. Je určený na splatenie viacerých úverov v bankách či nebankových spoločnostiach. Splatiť ním možno aj kreditné karty, debety na osobnom účte a nákup na splátky. Úver možno získať so zľavou 50 % z poplatku za poskytnutie úveru pri splácaní úveru z účtu v Poštovej banke.

ZUNO poskytuje na refinancovanie Pôžičku s úrokom nižším o 2 % ročne oproti vyplácanej pôžičke. Touto pôžičkou však možno nahradiť iba jednu pôžičku, takže nejde o zlúčenie viacerych pôžičiek do jednej, ale o výmenu horšej pôžičky za lepšiu. Refinančnú pôžičku možno využiť na vyplatenie bankových aj nebankových pôžičiek.

Tip na porovnanieNájdite si najlepšiu pôžičku online!

10. 02. 2013 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Hypotekárny zlom – VÚB banka ako prvá dvíha úrokové sadzby na hypotékach Chcete ušetriť pri vybavovaní hypotéky? Zamýšľaný návrh na vklad oznámte katastru elektronicky.

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2