Havarijné poistenie môžete nahradiť kvalitným PZP

Pre krytie škôd si vodiči na Slovensku uzatvárajú dva typy poistení – povinné zmluvné poisteniehavarijné poistenie. PZP je zo zákona povinné a kryje škody, ktoré spôsobíme svojím vozidlom niekomu inému. Havarijné poistenie je dobrovoľné a kryje škody vzniknuté na našom vozidle. Kvôli vyššej cene sa však neoplatí uzatvárať havarijné poistenie na staršie vozidlá. Ako teda môžete chrániť auto, ktoré je staršie ako 5 rokov?

Na výbere PZP záleží

Odpoveď je jednoduchá – vyberte si kvalitné PZP a nepovažujte za prioritu nízku cenu. Niektoré poisťovne poskytujú k PZP online aj bezplatné asistenčné služby a pripoistenia.  V takom prípade sa oplatí zaplatiť za PZP aj o 20 eur ročne viac, ak k nemu získate pripoistenie čelného skla alebo pripoistenie stretu so zverou.

Kde získate bezplatné pripoistenia k PZP?

Aby ste nemuseli študovať ponuky poisťovní, urobte si PZP porovnanie a nájdite si kvalitné poistenie auta za pár sekúnd. PZP kalkulačka vám ukáže nielen cenu PZP, ale aj to, či k nemu získate nonstop asistenčné služby a balíček pripoistení.

11. 02. 2020 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Jednodňová diaľničná známka Eurovignette 3 tipy, ako ku koncu leta ušetriť Za PZP zaplaťte iba toľko, koľko v počas roka prejazdíte

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2