25 % platieb v Starbucks je realizovaných mobilným telefónom [VIDEO]

Starbucks logoAmerická sieť kaviarní Starbucks spustila Android aplikáciu pre mobilné platby v Kanade a Veľkej Británii. Spoločnosť pritom už dnes úspešne prevádzkuje najväčšiu sieť pre mobilné platby v USA. V amerických kaviarňach Starbucks prebieha až 25 % platieb prostredníctvom mobilného telefónu.

Prvá verzia aplikácie pre mobilné platby bola spustená v septembri 2009, vo všetkých prevádzkach v USA je použiteľná od januára 2011. Najprv bola k dispozícii len pre telefóny iPhone a Blackberry, neskôr pribudol aj Android. Spoločnosť sama seba neskromne označuje za lídra v mobilných platbách a svoje tvrdenie dokladá aj číslami: Za prvý polrok zákazníci do mobilnej aplikácie previedli 110 miliónov dolárov a zrealizovali 26 miliónov mobilných transakcií. „V mobilných platbách a transakciách sme spoločnosťou číslo jeden nielen v USA, ale celosvetovo,” hovorí Howard Schultz, prezident a CEO Starbucks.

Mobilná aplikácia slúži ako elektronická peňaženka. Na začiatku musí používateľ do aplikácie previesť peniaze z klasickej platobnej karty alebo účtu PayPal. Následne platí v kaviarňach jednoduchým zosnímaním kódu z telefónu, z používateľovho kreditu sa odpočíta platená suma a zobrazí sa zostatok. Platenie je tak oveľa pohodlnejšie a rýchlejšie.

Tip na porovnanieZľavy na všetkých čerpacích staniciach: AUTOKARTA

VIDEO: Mobilná platba v Starbucks

Zdroje: Starbucks, Mashable, Internet2Go, Mobile Commerce Daily, video: Banking4Tomorrow.com, Starbucks

18. 07. 2012 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Účet za 0 €. Pre každého a navždy Tatra Banka, VÚB banka a Slovenská sporiteľňa spustili okamžité platby

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2