Štát spúšťa očkovaciu prémiu

Oficiálne spustenie očkovacej prémie je naplánované na 1.augusta. Od tohto dátumu bude možné žiadať aj o sprostredkovateľský bonus.

očkovacia prémia

Ako sa zapojiť do očkovacej prémie

Do očkovacej prémie sa môžu zapojiť všetci občania Slovenska, ktorí majú 18 a viac rokov a absolvovali zaočkovanie aspoň jednou dávkou vakcíny. Typ vakcíny pritom nezohráva úlohu, do očkovacej lotérie sa môžu zapojiť aj občania zaočkovaní Sputnikom alebo jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson.

Za každú podanú vakcínu dostane očkovaný žreb, ktorý slúži na vstup do očkovacej prémie. V prípade dvojdávkových vakcín dostane žreby postupne, v prípade jednodávkových vakcín dostane oba žreby naraz.

Žrebovanie v očkovacej prémií bude prebiehať naživo na RTVS

Losovanie žrebov bude prebiehať naživo vo vysielaní RTVS. Celkovo sa bude žrebovať o výhry až do výšky 21 miliónov eur

Losovanie o týždenné výhry v očkovacej prémií bude prebiehať počas pracovných dní od pondelka do piatku v živom vysielaní STV1 o 18:50. Každý deň vyhrá päť ľudí 10 000 eur a 20 ľudí 1 000 eur. Losovanie o super prémiu v hodnote až 100 000 eur sa bude konať v nedeľu o 20:30.

Detí sa očkovacia prémia netýka

Aj keď už naplno prebieha očkovanie detí starších ako 12 rokov, tie sa do očkovacej prémie zapojiť nemôžu. Základnou podmienkou pre účasť je plnoletosť.

Špeciálnu odmenu dostanú sprostredkovatelia

Pre tých, ktorí motivovali k očkovaniu svojich známych, je pripravený sprostredkovateľský bonus. Osoba, ktorú sprostredkovateľ presvedčí na očkovanie, sa zaregistruje na webstránke bytzdravyjevyhra.sk, kde získa jedinečný kód, ktorý odovzdá sprostredkovateľovi. Na základe kódu môže sprostredkovateľ žiadať o vyplatenie finančnej odmeny.

Výška odmeny závisí od veku zaočkovanej osoby

menej ako 50 rokov 30 €
50 – 59 rokov 60 €
viac ako 60 rokov
90 €

V prípade, že ste na očkovanie motivovali osobu ešte pred oficiálnym spustením očkovacej prémie, neostanete naprázdno. Zaočkovaný vás môže nahlásiť ako svojho sprostredkovateľa do 7 dní od spustenia očkovacej prémie.

23. 07. 2021 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Zdravotnú poisťovňu môžete zmeniť aj cez internet NOVINKA: Union poskytne deťom 100 € na strojček Benefity od VšZP – Sú pre poistencov naozaj výhodné?

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2