Na zmenu zdravotnej poisťovne máte čas iba do konca mesiaca

Zdravotnú poisťovňu môžete zmeniť iba do konca septembra. Zmena je zadarmo a zaberie vám iba pár minút. Pripravili sme pre vás porovnanie zdravotných poisťovní, aby ste zistili, ktorá poisťovňa sa o vás postará najlepšie.

Vrátenie doplatkov za lieky

Súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Union vám vrátia peniaze, ktoré ste museli doplatiť na liekoch za predpis. Zdravotná poisťovňa Union vráti deťom 100% doplatku. Dôvera vráti deťom doplatky do výšky 200 €. V prípade, že sa do Dôvery prepoistí aj rodič, 200 € sa bude vzťahovať aj na neho. Matka s dieťaťom tak môžu na doplatkoch za lieky získať späť až 400 €. Štátna zdravotná poisťovňa VŠZP takýto benefit svojím poistencom neponúka.

Príspevok na zubára

Príspevok na zubára ponúkajú všetky tri zdravotné poisťovne. VŠZP pre deti do 18 rokov v hodnote 30 €. Union pre deti aj dospelých v hodnote 100 €, ktoré môžete vyčerpať akokoľvek počas roka. Zdravotná poisťovňa Dôvera ponúka poistencom taktiež príspevok 100 €, ktorý si poistenec musí rozložiť na 4 dentálne úkony po 25 €.

Urobte si porovnanie zdravotných poisťovní

Zdravotné poisťovne sa výrazne líšia svojimi službami, benefitmi pre pacientov a čakacími lehota na vyšetrenie. Urobte si porovnanie zdravotných poisťovní a z pohodlia domova zistíte, či ste v správnej zdravotnej poisťovni, alebo by ste ju mali zmeniť.

09. 09. 2019 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Jednodňová diaľničná známka Eurovignette 3 tipy, ako ku koncu leta ušetriť Za PZP zaplaťte iba toľko, koľko v počas roka prejazdíte

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2