ZUNO - nová internetová banka ponúka účet zadarmo

Na Slovensku rozbehla svoju činnosť nová direct banka ZUNO BANK AG, skrátene ZUNO.

Direct banka ZUNO

Direct banka je v podstate bankou bez akejkoľvek pobočkovej siete. Služby ponúka najmä cez internet banking, telefón, mobil alebo bankomaty.

Internet banking bol pôvodne vyvinutý ako doplnkový spôsob správy peňazí popri tradičnom bankovníctve, jeho úspech neskôr viedol k myšlienke výlučne internetovej banky. Prvá „úplne virtuálna banka“ začala svoju činnosť v roku 1995 v USA, o 4 roky neskôr vznikla prvá direct banka v Európe.

Keďže direct banka má nižšie prevádzkové náklady ako klasická banka, môže si dovoliť ponúknuť svojim klientom lepšie úročené produkty pri nižších poplatkoch za svoje služby.

Produkty ZUNO

ZUNO začalo svoju činnosť s niekoľkými vkladovými produktmi. V jeho ponuke nájdete dva balíky služieb - ÚČET a ÚČET PLUS, sporenie bez výpovednej lehoty s názvom SPORENIE a termínovaný vklad s názvom VKLAD. Produkty môžu byť vedené v 4 menách: EUR, CZK, USD alebo GBP.

ZUNO propaguje všetky produkty v nasledujúcom videu:

Bežný účet ZUNO

ÚČET ponúka zriadenie a vedenie zadarmo, zadarmo máte aj prevody z účtu do iných bánk (domáce platby a zahraničné SEPA platby). Podľa ZUNO je ÚČET ideálnym produktom na sporenie. K ÚČTU si môžete otvoriť až 10 SPORENÍ alebo neobmedzený počet VKLADOV. Zadarmo máte aj mesačné výpisy e-mailom. Ak by ste chceli k ÚČTU platobnú kartu, vyjde vás na 0,80 € mesačne.

ÚČET PLUS je balík služieb za 2,80 € mesačne. V cene balíka sú zahrnuté všetky prichádzajúce a odchádzajúce domáce platby a zahraničné SEPA platby, inkasá a trvalé platby, platby kartou doma i v zahraničí, výbery z bankomatov Tatra banky od 50 € vyššie, embosovaná debetná VISA karta, služba SMS PLUS (informácie o pohyboch na účte), služba AUTOPILOT (automatický presun peňazí z účtu na SPORENIE a naopak). Ak mesačne zaplatíte kartou aspoň 300 € alebo ak budete mať v ZUNO aspoň 6 000 €, budete mať ÚČET PLUS zadarmo.

Sporenie k bežnému účtu ZUNO

SPORENIE je produkt, ktorý sa automaticky otvorí k ÚČTU alebo k ÚČTU PLUS v takej mene, v akej je vedený ÚČET. K jednému ÚČTU si môžete otvoriť až 10 SPORENÍ. Aktuálne úročenie pre SPORENIE v EUR je 1,3 % p.a.. SPORENIE nemá žiadnu výpovednú lehotu, peniaze si môžete kedykoľvek previezť na ÚČET, úroky sa pripisujú vždy na konci mesiaca.

Termínovaný vklad k bežnému účtu ZUNO

VKLAD je termínovaný vklad otváraný k ÚČTU alebo k ÚČTU PLUS v rovnakej mene, v akej je vedený ÚČET. V ZUNO si môžete zriadiť buď NORMÁLNY VKLAD s viazanosťou na 1, 3, 6 alebo 12 mesiacov, alebo NENORMÁLNY VKLAD s viazanosťou na ľubovoľný počet dní v rozmedzí 30 - 365 dní. Otvorenie, vedenie a zrušenie VKLADU je zadarmo. Pri predčasnom výbere z VKLADU dostanete polovicu zo zarobených úrokov.

Úročenie VKLADU v EUR:

ViazanosťÚrok p.a.
1 mesiac0,3 %
3 mesiace0,9 %
6 mesiacov1,3 %
12 mesiacov2,0 %

ZUNO

ZUNO pôsobí na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. V marci 2010 ZUNO získalo bankové povolenie NBS, bankové činnosti vykonáva od augusta 2010. ZUNO patrí do skupiny Raiffeisen Bank International, jednej z vedúcich bankových skupín v regióne strednej a východnej Európy s 15 miliónmi klientov. Súčasťou skupiny Raiffeisen Bank International je napríklad aj slovenská Tatra banka.

Tip na porovnaniePorovnajte si bežný účet ZUNO s účtami v ostatných bankách.

29. 12. 2010 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Bezpečnostné schránky už od 2 € mesačne Účet za 0 €. Pre každého a navždy

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2