Hypotéka so zrýchleným splácaním

Tatra banka prichádza s novou službou pre úvery na bývanie - so zrýchleným splácaním. Princíp zrýchleného splácania hypotéky spočíva v tom, že klient môže každý mesiac okrem bežnej splátky zaplatiť aj niečo navyše. Hypotéku tak splatí skôr a na úrokoch zaplatí menej.

Príklad pre hypotéku 60 000 € so splatnosťou 30 rokov

Ak si navyše priplatíte 50 € mesačne, skrátite si splácanie o 7,5 roka a na úrokoch ušetríte 10 781,35 €.

Kým vo väčšine bánk možno mimoriadnu splátku hypotéky uhradiť bez poplatku len 1x ročne, klienti Tatra banky môžu odteraz mimoriadne splátky uhrádzať bez poplatku každý mesiac a vôbec to nemusia banke vopred oznamovať. Či si v danom mesiaci bežnú splátku navýšia alebo nie, závisí len od rozhodnutia klientov.

Doplnené 20. 9. 2011:
O službu Zrýchlené splácanie sa však oplatí požiadať len vtedy, ak ju klient bude skutočne využívať, pretože pri zriadení služby bude úroková sadzba hypotéky zvýšená o 0,3 %.

Reklama Tatra banky:

Službu Zrýchlené splácanie hypotéky môžu využiť tak noví, ako aj existujúci klienti Tatra banky. Existujúci klienti musia podpísať dodatok k zmluve a zaplatiť poplatok za zmenu hypotekárnej zmluvy 110 €. Mimoriadne splátky je možné realizovať raz za kalendárny mesiac (ku dňu splatnosti) vkladom na účet dohodnutý v zmluve.

Maximálna výška mimoriadnej mesačnej splátky je 3-násobok bežnej mesačnej splátky hypotéky. Ak bude mimoriadna splátka vyššia ako 3-násobok bežnej mesačnej splátky, zúčtuje sa rozdiel ako mimoriadna splátka v nasledujúcom kalendárnom mesiaci. Vždy na konci fixácie prepočíta Tatra banka konečnú splatnosť hypotéky v závislosti od realizovaných mimoriadnych splátok tak, aby výška mesačnej splátky ostala nezmenená. Banka oznámi novú splatnosť hypotéky pri uplynutí doby fixácie.

Refinancovanie starej hypotéky

Tatra banka prináša klientom aj ďalšiu novinku: refinancovanie hypotéky z inej banky. Klient, ktorý si prenesie svoju terajšiu hypotéku do Tatra banky, získa úver s výhodnejšou úrokovou sadzbou a ďalšie benefity:

  • 100 % zľavu z poplatku za spracovanie hypotéky pri fixácii na 3 a viac rokov,
  • ohodnotenie nehnuteľnosti cez Tatra banku do 24 hodín,
  • stačí, ak 50 % žiadanej výšky úveru tvorí zostatok starého úveru zabezpečeného nehnuteľnosťou,
  • nie je potrebné dokladovať príjem,
  • ak klient má znalecký posudok nie starší ako 5 rokov, nemusí si nechať vypracovať nový posudok,
  • kreditnú kartu na 12 mesiacov bez poplatku.
V ktorej banke je najvýhodnejšia hypotéka?

15. 09. 2011 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Hypotekárny zlom – VÚB banka ako prvá dvíha úrokové sadzby na hypotékach Chcete ušetriť pri vybavovaní hypotéky? Zamýšľaný návrh na vklad oznámte katastru elektronicky.

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2