Nehnuteľnosti sú už drahšie ako pred krízou

Národná banka Slovenska informovala, že nehnuteľností sú už drahšie, ako boli pred krízou v roku 2008. Pred jedenástimi rokmi stál meter štvorcový v priemere 1549 EUR. Dnes za meter štvorcový zaplatíme v priemere 1556 EUR. Naďalej platí, že najdrahšie sú v prepočte na meter štvorcový jednoizbové byty. Záujem o ne je však na realitnom trhu najväčší.

Čaká nás ďalšia finančná kríza?

V roku 2008 sa po dosiahnutí cenového vrcholu začali ceny nehnuteľností postupne prepadať. Podľa NBS takýto scenár zatiaľ na Slovensku nehrozí. Naopak, ceny nehnuteľností naďalej porastú, ale pomalším tempom.

Hypotekárna kalkulačka vám pomôže nájsť najvýhodnejšiu hypotéku

Ceny nehnuteľností síce stúpajú, avšak úroky na hypotékach sú naďalej nízke. Ak ste sa rozhodujete pre kúpu bývania, hypokalkulačka vám ukáže, ako by mohla vyzerať vaša hypotéka, vrátane mesačných splátok a poplatkov.

09. 08. 2019 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Hypotekárny zlom – VÚB banka ako prvá dvíha úrokové sadzby na hypotékach Chcete ušetriť pri vybavovaní hypotéky? Zamýšľaný návrh na vklad oznámte katastru elektronicky.

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2