Môže vám zdravotná poisťovňa preplatiť test na koronavírus?

Súkromné laboratória ponúkajú možnosť dobrovoľne sa otestovať na covid-19. Stačí sa zaregistrovať na internetovej stránke, vybrať si termín a zaplatiť poplatok 38 eur.

test na koronavirus

Odber vzoriek je bezbolestný

Test na koronavírus je bezbolestný a vykonáva sa pomocou lekárskej špajdle, ktorou zdravotník urobí výter z koreňa jazyka a nosa. Vzorky výteru sa následne pošlú do laboratória a výsledok testu bude známy do 48 hodín. Výsledok si záujemca nájde vo svojom osobnom účte na webstránke, cez ktorú sa na testovanie zaregistroval.

Je test na koronavírus hradený zo zdravotného poistenia?

Momentálne žiadna z troch zdravotných poisťovní dobrovoľný test na koronavírus nehradí. Niektoré z poisťovní však v týchto časom poskytujú svojím poistencom nadštandardné služby. Zdravotná poisťovňa Dôvera sprístupnila verejnosti bezplatný nástroj na samodiagnostiku Genio. Zdravotná poisťovňa Union prepláca svojím poistencom špecializovanú zdravotnú starostlivosť aj bez odporúčania všeobecného lekára. Pre deti, ktoré sú v nemocniciach a nemajú možnosť návštev, zabezpečila poisťovňa tablety s internetom.

Ktorá zdravotná poisťovňa sa o vás postará najlepšie?

Dôležitosť výberu zdravotnej poisťovne väčšinou pocítime až vtedy, keď nás zastihnú zdravotné problémy. Uistite sa, že v prípade potreby budete o vás postarané. Urobte si porovnanie zdravotných poisťovní, ktoré vám ukáže, ktorá zdravotná poisťovňa je pre váš zdravotný stav a životný štýl najlepšia.

29. 04. 2020 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Štát spúšťa očkovaciu prémiu Zdravotnú poisťovňu môžete zmeniť aj cez internet NOVINKA: Union poskytne deťom 100 € na strojček

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2